reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

KIŞ LASTİĞİNE DİKKAT

KIŞ LASTİĞİNE DİKKAT

Son Güncelleme :

01 Aralık 2015 - 15:46

/ 130 views kez okundu.
reklam
KIŞ LASTİĞİNE DİKKAT
reklam

Kış lastiği uygulaması başladı. Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu gün bir uygulama yaptılar. Şehir girişinde valilik konutu önünde yapılan uygulamada durdurulan ticari araçların kış lastiği takıp takmadıkları, takanlarında lastiklerinin  yıpranma durumları ölçülerek uygun olup olmadıkları belirlendi. Kış lastiği takmayan veya taktığı kış lastiği yıpranmış olan sürücüler uyarıldı.

Uygulamaya katılan Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Ulusinan uygulamanın Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2012 yılında yayınladığı bir genelge ile zorunlu olduğunu hatırlatarak ”Bu genelge doğrultusunda 1 Aralık -1 Nisan tarihleri arasında ticari araç olarak nitelendirdiğimiz, “A” yetki belgesine sahip ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otomobiller, kamyon, kamyonet, çekici, tanker,  minibüs ve otobüslerin kış lastiği takmaları zorunludur. Kış lastiği uygulaması ile kış mevsiminin getirdiği olumsuz şartların yol açabileceği kazaları asgariye indirmektir. Bu gün başlayan bu uygulama ile öncelikle sürücülerimizi bilgilendiriyor ve uyarıyoruz.” dedi.

 Ulusinan kış lastiği takmayan sürücülere 2015 yılı içerisinde 571 Tl ceza kesileceğini bu rakamında 2016 yılında 603 TL yükseleceğini belirtti.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.