
GEÇEN EN FAZLA YÜKSELEN ÜRÜNLER SALATALIKPATLICAN VE LİMON
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.Bu kapsamda TÜİK Siirt Bölge Müdürü Ercüment TOKA yaptığı açıklamada hem Türkiye ve hem bölge geneli enflasyon rakamları hakkında bilgi verdi.
Tokanın verdiği bilgiye göre Türkiye genelinde TÜFE’de (2003=100) 2020 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,86, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,29, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,77 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,27 artış gerçekleşti.
Açıklamada Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerinden oluşan TRC3 Bölgesinde 2020 Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nde bir önceki aya göre % 0,41 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre % 5,69 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre % 11,77 artış ve on iki aylık ortalamalara göre ise % 11,44 artış gerçekleştiği kaydedildi.
TRC 3 Bölgesinde en fazla yükselen ve düşen ürünler hakkında da bilgi verilen açıklamada şöyle denildi “TRC3 (Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak) Bölgesinde Ağustos ayında geçen aya göre fiyatı en fazla artan ürün % 37,37’lik artışla salatalık oldu. Bu ürünü % 27,27’lik artışla patlıcan, % 20,21’lik artışla limon, % 14,65’lik artışla mücevher (altın) ve % 3,09’luk artışla benzin takip etti.TRC3 (Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak) Bölgesinde Ağustos ayında geçen aya göre fiyatı en çok düşen ürün patates oldu. Ağustos ayında patatesin fiyatı % 17,12 düşerken, bu ürünü fiyatı % 14,43 düşen armut, fiyatı % 8,70 düşen domates, fiyatı %6,28 düşen karpuz ile fiyatı %4,55 düşen etek izledi.


