reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

TÜM TÜRKİYE YASTA…

Son Güncelleme :

21 Temmuz 2015 - 17:26

/ 185 views kez okundu.
reklam
TÜM TÜRKİYE YASTA…
reklam

Suruç’ta meydana gelen katliam bütün yurtta nefretle kınanıyor. Şu ana kadar 31 kişinin yaşamını kaybettiği bu katliamda yaşamını yitirenlerin cenazeleri  Gaziantepte ailelerine teslim edilmeye başlandı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün meydana gelen patlama ile hayatını kaybeden ve otopside ki işlemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine gönderildi.

Suruç’ta dün öğle saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri dün akşam saatlerinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Gaziantep Adli Tıp’ta yapılan otopsilerin ardından cenazeler ailelerine teslim edilerek memleketlerine gönderildi. Gaziantep mezarlıklar müdürlüğüne getirilen cenazeler gözyaşlarıyla, tabutla memleketlerine gönderildi. Kürtçe ve Türkçe ağıtların olduğu cenaze töreninde yoğun önlemlerin olduğu görüldü.

Patlama ülke genelinde basın açıklamaları ve yürüyüşlerle protesto ediliyor. Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu Şanlı urfaya giderek yaralıları ziyaret etti ve olaylarla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutuoğlu’yla birlikte, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti.

Uçakla GAP Havalimanı’na gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Davutoğlu’na, patlamanın hemen ardından Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda milletvekili eşlik etti.

Hastanedeki yaralıları ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastanedeki yaralıları ziyaret ettikten sonra dışarı çıkan Davutoğlu, vatandaşları selamladı. Hastanenin ikinci katının penceresinde el sallayan yaşlı bir kadını gören Davutoğlu, tekrar hastaneye dönerek yaşlı kadını odasında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan Başbakan Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa Valiliği’ne geçti.
Dışarıda bekleyen bazı yaralı yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Halkların Demokratik Partisi merkez karar yönetim kurulu bu gün olağan üstü bir toplantı yaparak katliamı görüştü. Toplantının ardından eş genel başkan Selahettin Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Maalesef Türkiye’nin sınırlarından tırlarla silahlar geçirildi. Türkiye’nin sınırlarından insanlığını yitirmiş tecavüz barbarlık ordusunun rahatlıkla geçip geldiler. Bazı yerlerde sınırı neredeyse kendi istekleri doğrultusunda rahatlıkla kullanabiliyorlar. Ama devrimci gençlerin taşıdığı oyuncaklar sınırdan geçemedi.”Işıd gibi barbarca katliama inanan kişilerin ve siyasi anlayış olduğunu da gördük bununla ilk kez yüzleşmedik ama bir kez daha bu gerçekle türkiye yüzleşmiş oldu. İşıd pyd den daha iyidir diyenler, işıd hdp’den daha iyidir diyenler onlar bu ülkede ve yeryüzünde insanlık insanlık adına ve onurundan nasibini almamış olanlardır.”

Yakalanır mı arkasındakiler bilemiyoruz. Çünkü yakın tarihimiz bize şunu bir kez daha gösterdi ki içinde devlet parmağı olan devletin içinden güç alarak gerçekleştirilen hiç bir katliamın arkasındakiler çıkarılmadı.

11f14179065b004b3d9c 5245f22af0592cea278b davutoglu-suruc-taki-teror-saldirisinda-7526499_o

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.