reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Panel Üzerinden Lütfen Playerinizi Güncelleyin...

Google News

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali Atik yatırımların istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Son Güncelleme :

29 Ocak 2019 - 17:11

/ 173 views kez okundu.
reklam
İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI
reklam

KANAL 56 DİLE GETİRDİ KURTALAN YOLUNA  ÜST GEÇİT YAPILIYOR

İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı ilk toplantısı, valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali Atik yatırımların istenilen düzeyde olmadığını belirtti. İlimizde gerçekleştirilmekte olan 337 adet projenin nakdi gerçekleşme oranı %77 fiziki gerçekleşme oranı ise %75 oldu. Toplantıda Kanal 56 Televizyonu birçok trafik kazasının meydana geldiği Kurtalan yolundaki sorunu dile getirdi, bu yol üzerinde bir üst geçit yapılmasına karar verildi.

Vali Ali Fuat Atik, toplantının açılış konuşmasında uygulanmakta olan projeler hakkında genel bir bilgi verdi. İlimiz genelinde 2019 Ocak ayı itibariyle 337 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını belirten Vali Atik, “Söz konusu projelere ayrılan ödenek miktarı 584 Milyon 943 Bin TL olup 451 Milyon 244 Bin TL harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşmeleri %77, fiziki gerçekleşmesi ise % 75 olmuştur. 337 projeden 190’ı tamamlanmış, 114’ü devam etmekte, 11’i ihale aşamasında ve 22 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamamıştır. Yukarıdaki rakamlardan da anlaşılacağı üzere 2018 yılı yatırımlar açısından ilimiz için fiziki ve nakdi gerçekleşmeler açısından istenilen seviyede olmasa da kabul edilebilir bir seviyededir. İlimizde yatırımların zor şartlara rağmen ve şu an bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı duraksayan çalışmaların mevsimin müsait olmaya başlamasından itibaren hızlandırılması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi gerekmektedir.” Dedi.

Toplantıda daha sonra yatırımcı kamu kurum ve kuruluş yöneticileri söz alarak yatırımları hakkında bilgi verdi. Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, görevinin sona erecek olması nedeniyle son toplantıya katıldığını belirterek görev süresi içerisindeki harcamalar hakkında bilgi verdi. Kendilerinden önceki dönemde 28 milyon Tl bir yatırım gerçekleşmesine karşılık kendilerinin bunun üç buçuk katı bir yatırım gerçekleştiğini söyledi. Taşkın bu gün itibariyle belediyenin özel sektöre olan tüm borçlarını ödediğini, kamu kurumlarına ait 78.151. 182 Türk lirası borcunun kaldığını açıkladı.

Karayolları yatırımlarının görüşülmesi esnasın da söz alan Genel Yayın Yönetmenimiz Ayhan Mergen, son bir ayda biri ölümlü diğeri yaralamalı ve çok sayıda maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Kurtalan yolundaki sorunu anlatarak,  burada yayaların can güvenliğini sağlayacak üst geçit veya benzeri bir önlem alınıp alınmayacağını sordu. Vali Atik’in talimatıyla burada bir üst geçit yapılması için Belediye Başkanlığının Karayolları Bölge Müdürlüğüne   talep yazısı yazması kararlaştırıldı.

Vali Atik başta Siirt Belediyesi olmak üzere kayyum belediyelerinin çok iyi çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine teşekkür etti.

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

betturkey güncel girişJojobet Girişonwin