reklam
reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
CANLI TV
Kanal56

Kanal56 TV RTÜK’e yapılan başvuru sonucunda Türkiye’de resmi lisans alan dijital kanaldan biridir. Siyasetten yaşama, tarihten sanata kadar birçok konuda Siirt'in kalbinin attığı Kanal56 TV, sesinize ses olmaya, sizlerin sesini daha büyük kitlelere duyurmaya devam ediyor.

Google News

VAN’IN KARI KAPIŞILDI

Son Güncelleme :

09 Temmuz 2015 - 14:42

/ 135 views kez okundu.
reklam
VAN’IN KARI KAPIŞILDI
reklam

Van’ın Bahçesaray İlçesinden getirilen kar kısa sürede satıldı. Torbası 5 Tl satışa sunulan kara Siirtliler büyük ilgi gösterdi.

Karı halen karla kaplı olan Bahçesaray’ın yaylarından getirdiğini belirten Hasan Hazar “Bilindiği üzere Bahçesaray’da yaz kış kar eksik olmuyor. İlçemizin yüksek yaylarından, dağların zirvelerinden toplayıp torbalara doldurdum. Daha sonra kar dolu torbaları kamyona yükleyip Siirt’e getirdim. Ben Vanlıyım ancak burası çok sıcak memleket. Karı gören Siirtliler buna büyük ilgi gösterdiler. Sıcakların etkisinden kurtulmak için adeta kapıştılar Karın bir torbasını 5 Tl den sattım. Bir torba yaklaşık 5 kilo geliyor. İlgi büyük olunca kar çok kısa sürede satıldı. Kar içeceklere doğal serinlik veriyor. Özellikle ayrana biraz kar katıldığında tadı daha güzel oluyor. Bunun yanı sıra karın üzerine pekmez dökülüp yenildiğinde tadına doyum olmayan bir tatlı oluyor.”dedi.

Hazar sıcakların devam ettiği süre içerisinde Siirt’e kar getirmeye devam edeceğini belirtti.

Kar satın alan Siirtliler de yıllar öncesinde buz dolaplarının olmadığı dönemlerde Siirt’in çevresindeki  Sinep Köyü ve benzeri yüksek yerlerden il merkezine kar getirilip satıldığını hatırlattılar.

IMG-20150709-WA0000 IMG-20150709-WA0002

reklam

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.