
Siirt’te çok kişinin can kaybına veya yaralanmasına yol açan Siirt-Batman karayolunun düzeltilmesi isteniyor. Siirt Batman karayolunun içler acısı hali bu yolda çalışan minibüs şöförlerini isyan ettirdi.

Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün her yıl yüzlerce kazanın yaşandığı karayolunu asfalt değil de sürekli mıcırla örtmesine vatandaşlar anlam veremiyor.
Kanal 56 Televizyonu ve Haber 56 Gazetesi olarak sorumluluğumuzun gereği vatandaşlarımızın bu feryatlarını kamuoyunun gündemine sunuyoruz.
Bu yoldan günde en az 2 kez Siirt-Batman seferi gerçekleştiren şoförler, sefer sırasında 90 kilometre boyunca büyük bir korkuyla araç kullandıklarını dile getirdiler.
Şoförlerden Mehmet Emin Akkuş, kontak kapatma aşamasına geldiklerini belirterek, bir an önce bu yolun düzeltilmesini beklediklerini söyledi.
Şoför Muhammed İbrahim Varol da yolun adeta ölüm saçtığını, daha başka kazaların yaşanmaması için devlet büyüklerinin duruma el atmalarını istedi.
Bir diğer şoför Hüseyin Kaptan ise Siirt’in hakkını yendiğini, hakkını yiyenlere asla haklarını helal etmediklerini, şoförler olarak can taşıdıklarını belirtti. Korkuyla araç kullanmaktan yakındıklarını ifade eden Kaptan, Karayolları Bölge Müdürlüğünün ve yetkililerin bu durumu düzeltmesini talep etti.

Ölüm saçan yoldan en az şoförler kadar tedirgin olan yolcular da bu yolu Siirtliler olarak hak etmediklerini söylediler. Şoförler yoldaki tümseklerinde araçlarına büyük maddi zararlara yol açtığını ifade ettiler.
Araçtayken ne kadar tehlikeli ve ölüm saçan bir yol olduğunun farkında olduklarını belirten yolcular da Siirt-Batman karayolunun düzeltilmemesi için hiçbir sebebin bulunmadığını söyleyerek, yetkililerden bu duruma el atmalarını istedi.



