
Türk Kızılay Siirt Kan Merkezi kan bağışı toplamaya devam ediyor. Kan bağışları, Ramazan ayı nedeniyle geceleri yapılıyor. Güres Caddesi’nde mobil kan bağış aracında vatandaşların kan bağışları alınıyor.
Siirt İl Müftülüğü personeli de kan bağışında bulundu. Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, kan bağışının alındığı mobil merkeze giderek Merkez Müdürü Dr. Asım Honaz’dan bilgi aldı ve kan bağışında bulunan personelini kutladı.
Kan bağışının önemine değinen Müftü Pinal, “Kan bağışı çok önemli ve hayırlı bir iştir. Bir ünite kanın bir kişinin hayatını kurtarabildiğini göz önünde bulundurduğumuzda bağışın önemi daha da açık bir şekilde ortaya çıkıyor. İnancımıza göre bir kişinin hayatını kurtaran insan, tüm insanlığın hayatını kurtarmış gibi sevap kazanır. Bu vesileyle kan bağışında bulunan personelimi kutluyor ve herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.” dedi.
Merkez Müdürü Dr. Asım Honaz, Müftü Pinal’e teşekkür etti ve hemşehrilerimizi kan bağışında bulunmaya davet etti.


