
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Prof. Dr. Servet Yolbaş, görevine başladı. Başhekimlik makamında düzenlenen devir teslim töreninde Prof. Dr. Yolbaş, görevi Dr. Öğretim Üyesi Çağdaş Kaynak’tan devraldı.
Törende, Kaynak tarafından Yolbaş’a çiçek takdim edilirken, Başhekim Yolbaş da hastaneye verdiği hizmetlerden dolayı Kaynak’a çiçek sunarak teşekkür etti. Başhekim Yolbaş, göreve başlaması dolayısıyla şu mesajı paylaştı:
“Değerli hemşehrilerim, kıymetli sağlık çalışanlarımız;
Bugün itibarıyla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekimlik görevine başlamış bulunuyorum. Bu sorumluluğu, daha önce hekim olarak hizmet verdiğim hastanemizde ve doğup büyüdüğüm şehirde üstlenmek benim için ayrı bir anlam taşımaktadır.
İnsan hayatına doğrudan dokunan sağlık hizmetlerinin; güçlü bir ekip anlayışı, ortak sorumluluk bilinci ve güvene dayalı bir çalışma iklimiyle en iyi şekilde yürütülebileceğine inanıyorum. Ülkemizin sağlık alanında ulaştığı güçlü altyapı, fedakârca görev yapan sağlık camiamızın emeğiyle birleşerek yerelde sunulan hizmetlere önemli bir güç katmaktadır.
Bu anlayışla; hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızla el birliği içinde, vatandaşlarımızın kendini güvende ve değerli hissettiği, kapısından içeri giren herkesin ilgiyle karşılandığı bir hizmet ve yönetim anlayışını hep birlikte güçlendireceğiz.
Kıymetli hemşehrilerimizin güveni ve desteği, bu süreçte en büyük motivasyon kaynağımız olacaktır. Ortak akla dayanan, sorunlara kulak veren ve çözüm üreten bir yönetim anlayışıyla hastanemizi daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, bugüne kadar ilimizde sağlık alanında hizmet eden ve emeği geçen devlet büyüklerimize, yöneticilerimize ve sağlık camiamıza teşekkür ediyorum.”



