
3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle çeşitli mesajlar yayınlanıyor ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanı Yener Tanık’ta bir mesaj yayınladı.
Kızılay Engelsiz birimlerinde aktif görev alan engelli gönüllülerin azim ve özverisinin kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirten Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelsiz Koordinasyon Kurulu Başkanı Yener Tanık, engelli bireylerin temsiliyetinin güçlenmesinin toplumda önemli bir bilinç oluşturduğunu ifade etti.
Tanık, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, “Onlara yönelik tutumumuzu bu anlayışla şekillendirmeli; okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı ve eğitim materyallerimizi yeniden düzenleyerek eğitim ve gönüllülük faaliyetlerinin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Asıl aşılması gereken engeller, fiziksel olanlardan çok kalplerde ve zihinlerde olanlardır” dedi.
Engellilik konusunda daha duyarlı ve sorumlu davranmanın herkesin ortak görevi olduğunu ifade eden Tanık, tek bir engelli bireyin dahi kendisini dışlanmış ya da çaresiz hissetmemesi için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Son olarak tüm engelli bireylerin farkındalık gününü kutlayan Yener Tanık, Kızılay Engelsiz ailesi olarak yapılan çalışmaların hayırlı günler diledi.



