
İLK GÜN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Geleneksel hale gelen kitap fuarı açıldı. Bu yıl dördüncüsü açılan kitap fuarı ilk gün yoğun ilgi gördü.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Prof.Dr.Yasin Aktay, terörün kaynağının kitap düşmanlığına dayandığını söyledi.
Valilik tarafından “Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur” adıyla dördüncüsü düzenlenen fuara belediye de destek veriyor. Fuara, 50 yayınevi ile 24 yazar katılıyor.
Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın fuarı ziyaret edecek öğrencilere belediye olarak 75 bin Tl lik çek dağıttıklarını belirtti.
Vali Mustafa Tutulmazda yaptığı konuşmada fuarın her geçen yıl biraz daha geliştiğini belirterek bu yıl 25 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini söyledi. Tutulmaz “Okulları ziyaretimizde çocuklar, kitap fuarının ne zaman açılacağını soruyor. Demek ki toplum artık bunu kabullenmiş ve her geçen gün de ilgisini artırıyor. İlk yıl 8 bin, ikinci sene 13 bin, geçen yıl 18 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, inşallah bu yıl 25 bin kişi gezecek.” dedi.
Siirt İl Halk Kütüphanesi’nin 6-7 Ekim olaylarında terör örgütü yandaşlarınca yönlendirilen çocuklar tarafından yakıldığını belirten Aktay, “Türkiye’de ve bizim bölgemizde maruz kaldığımız terör belası, aynı zamanda kitap düşmanıdır. Türkiye düşmanı olduğunu biliyorduk, Kürt düşmanı olduğunu da biliyorduk ama aynı zamanda kitap ve çocuk düşmanıdır. Kitap okumaları gereken çocuklar, kütüphaneler yakacak hale getiriliyor.” diye konuştu.
Kentte 6 gün açık kalacak fuar, 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.



