
15 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Siirt ilimiz, 2026 Yılı Kamu Yatırım Programı kapsamında 7 milyar 549 milyon 500 bin TL tutarında yatırımla önemli bir kalkınma sürecine girmiştir.
Program kapsamında; ulaştırma, sağlık, eğitim, enerji, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini doğrudan artıracak projeler hayata geçirilecektir.
Bu çerçevede #Siirt Alkumru Barajı İçme Suyu Projesi, Siirt Ceza İnfaz Kurumu , Kurtalan Sosyal Güvenlik Hizmet Binası, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması, bitkisel ve hayvansal üretim ile eğitim ve ihtisaslaşma alanlarında çok sayıda önemli yatırımlar programda yer almaktadır. Söz konusu yatırımlar, ilimizin sosyo-ekonomik gelişimine güçlü bir ivme kazandıracaktır.
Yatırım programının hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Ak Parti Siirt Milletvekili Sayın Mervan Gül’e, Ak Parti İl Başkanı Sayın Bahri Caner Özturan’a ve tüm paydaş kurumlara, Siirt halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz.
2026 Yılı Kamu Yatırım Programı’nın huzur şehri Siirt’imize hayırlı olmasını temenni ederiz.


