

15 Temmuz darbe girişiminin dehşeti düzenlenen bir konferansla gözler önüne serildi.
TÜGVA Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığın Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz hain darbe girişiminin ayrıntılarını ele aldı ve ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları anlattı.
Genç memur Sen Başkanı Yunus Emre Diriarın’ın konuşmasının ardından söz alan Memur Sen il Başkanı Murat Şeker gençlerin ihmal edildiğini belirtti. Hain Fetö terör örgütünün yatırımını gençler üzerinde gerçekleştirdiğini belirten Şeker, gençlere yönelik olarak faaliyet gösterilmesi gerektiğine değinerek, Memur-Sen olarak Genç Memur Sen olarak bunu gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.
Daha sonra biri Suriyeli olmak üzere iki öğrenci tarafından son dönemin en anlamlı ve beğenilen şiiri olan “Ben Anadolu’yum” şiiri okundu. Selami Değer Anadolu Lisesi öğrencileri 15 Temmuz darbe girişimini anlatan tiyatro gösterilerini sundular.
Din Eğitimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz yaptığı konuşmada Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmak istendiğini ve bunun için çeşitli terör örgütlerinin piyon olarak kullanıldığını belirtti. Yılmaz şöyle dedi; “Bir insanın canını feda edebileceği bir değeri , inancı, namusu, vatanı, bayrağı, iffeti yoksa şüphesiz ki o insan çok şeyini kaybetmiştir. Bugün biz bu salonda bir araya gelebiliyorsak şüphesiz ki aziz şehitlerimize vefa borcumuz var. Eğer Allah muhafaza o gün darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı bugün Türkiye’nin Iraktan, Suriye’den, Afganistan’ dan bir farkı olmazdı.”
Yılmazın konuşmasının ardından 15 Temmuz konulu afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Tutulmaz ve diğer davetliler tarafından verildi.
Din Eğitimi Genel Müdürü Yılmaz’a Memur-Sen Siirt Genel Başkanı Murat ŞEKER tarafından bir Siirt battaniyesi takdim edildi.
Etkinliğe Vali Mustafa TUTULMAZ,Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat ERMANOĞLU, İl Emniyet Müdürü Mustafa TOKYAY, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi SUAY, Ak Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür ÇALAPKULU, İl Müftüsü Faruk ARVAS katıldı.